Ads 468x60px

TORT DE BEZELE

8 albusuri, 400 g zahar pudra, unt pentru uns tava. Crema: 1 lingura cu varf de cacao, 3 linguri faina, 4 linguri zahar, 1/2 l lapte, 100 g unt proaspat, rom sau esenta de portocale.

Se bat opt albusuri spuma si se adauga, amestecand usor, zaharul pisat. Se coc pe rand patru foi, intinzand albusul potrivit de gros pe fundul tavii de tort, bine uns cu unt si presarat cu faina. Se scot foile numai dupa ce s-au racorit complet, altfel se sfarama. Se fac separat cateva bezele mici, pentru garnitura.

Între foi se pune urmatoarea crema: se freaca cacao cu o lingura doua de lapte, pana se moaie complet Se adauga zaharul, apoi faina, frecand continuu, si se toarna laptele clocotit. Se pune cratita pe masina si se tine pana incepe sa fiarba. Se amesteca mereu ca sa nu se prinda de fund si sa nu ramana nici un cocolos. Cand este destul de legata, se da la o parte si dupa ce s-a racorit, se pun pe rand bucatele mici de unt frecand mereu, pana ce se introduce tot untul si crema a devenit spumoasa. Se adauga rom sau esenta de portocale.

În loc de crema de mai sus, se poate pune intre foile de bezele numai frisca batuta cu zahar. Tortul se asaza cu o ora