Ads 468x60px

COZONAC CU BRANZA ZBURATA

400 g aluat de cozonac. Umplutura: 4 l lapte curat, 100 g unt proaspat, 100 g zahar vanilat, 2 linguri faina, 4 albusuri spuma, coaja de lamaie, un praf de sare.

Prepararea umpluturii: Se pune dinainte la prins intr-o oala de pamant doi litri de lapte. Cand este bine prins se toarna cu smantana cu tot intr-o oala cu doi litri de lapte care clocoteste. Laptele se branzeste. Se toarna in strecuratoarea de branza si se lasa o ora sa se scurga, apoi se preseaza o jumatate de ora sub un fund, cu o greutate deasupra. Se obtine o branza dulce care se trece prin sita. La aceasta branza se adauga untul proaspat, frecat pana se face ca o crema, zaharul vanilat (umplutura trebuie sa fie dulce), faina si albusurile spuma. Compozitia trebuie sa aiba consistenta unei smantani groase. Se imbraca forma

cu aluat de cozonac, asa cum s-a aratat mai sus, se intinde umplutura intr-un strat mai gros, de 2 — 3 degete. Deasupra se asaza un grilaj facut din suvite subtiri de aluat, se unge cu albus, iar golurile grilajului se umplu cu migdale curatite si taiate in lung. Se coace o ora la cuptor, la foc potrivit.